جمعه، 5 بهمن 1403
ایده خبر » اقتصادی » اعلام نرخ تورم دی ماه ۱۴۰۳ | سمنان گرانترین استان ایران شد!

اعلام نرخ تورم دی ماه ۱۴۰۳ | سمنان گرانترین استان ایران شد!

کد خبر: 15181

سمنان- مرکز آمار کشور آخرین آمار نرخ تورم در استان‌ها را منتشر کرد و به این ترتیب سمنان با ۳۵ درصد، در رده نخست گران‌ترین استان‌ها قرار گرفت. 

بازار، گروه استان‌ها؛ مرکز آمار کشور در تازه ترین آمارهای ارائه شده، نرخ تورم در دی ماه ۱۴۰۳ را منتشر کرد که طبق آن، استان سمنان دارای بیشترین میزان تورم در بین ۳۱ استان کشور است به عبارت دیگر، سمنان، گران ترین استان کشورمان طی بازه زمانی دیماه ۱۴۰۳ بوده است.

تورم استان سمنان در دیماه سال جاری طبق اعلام مرکز آمار کشور ۳۵ درصد بوده و بعد از استان سمنان استان آذربایجان غربی و ایلام با ۳۴.۸ درصد، اصفهان با ۳۴.۷ درصد، اردبیل با ۳۴.۳ درصد، کرمان با ۳۳.۸ درصد و خراسان جنوبی با ۳۳.۴ درصد در رتبه های بعدی گرانترین استان های کشور قرار دارند.

سیستان و بلوچستان پیشتاز

طبق آمار اعلامی از سوی مرکز آمار ایران، متوسط تورم دیماه در استان های کشورمان ۳۲ درصد بوده و استان سیستان و بلوچستان با ۳۲ درصد، بوشهر با ۲۸.۴ درصد و زنجان با ۲۸.۵ درصد در رتبه های آخر بیشترین میزان تورم در بین استان های ۳۱ گانه کشورمان را به خود اختصاص داده اند.

تورم سالانه دی ماه اعلام شده از سوی مرکز آمار کشورمان در شهرها ۳۲.۴ درصد و در روستاها ۲۹.۵ درصد بوده است

استان های چهار محال بختیاری با ۲۹.۱ درصد، همدان با ۲۹.۳ درصد و آذربایجان شرقی با ۲۹.۹ درصد همچنین در زمره استان های دارای کمترین میزان تورم در دیماه سال جاری محسوب می شوند از سوی دیگر مرکز آمار ایران درباره نحوه استحصال این اعداد توضیح داد که منظور از تورم درصد تغییرات میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری یا همان دیماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است و البته در مجموع میانگین کشوری تورم نیم درصد کمتر از سال قبل در همین بازه زمانی بوده است.

استان سمنان در سال های قبل به خصوص ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ همواره در بین پنج استان دارای کمترین میزان آمار تورم بود اما از ابتدای سال ۱۴۰۳ به صورت مکرر رتبه این استان نزول پیدا کرده و حالا استان سمنان در راس گران ترین استان های کشورمان قرار دارد.

اعلام نرخ تورم دی ماه ۱۴۰۳ | سمنان گرانترین استان ایران شد!

تورم ماهانه

طبق آمارهای مرکز آمار ایران تورم ماهانه کشورمان در آذرماه دو درصد ( به این معنا که تورم نسبت به ماه قبل دو درصد بیشتر شده برای مثال تورم اگر ۳۲ درصد به ۳۵ درصد افزایش یافته است) و نرخ رشد تورم در دیماه ۲.۹ درصد برآورد شده است.

تورم نقطه به نقطه کشورمان نیز از ۳۱.۴ درصد در آذرماه به ۳۱.۸ درصد در دیماه افزایش پیدا کرده است تورم سالانه نیز از ۳۲.۵ درصد به ۳۲ درصد کاهش یافته به این معنی که تورم در کشورمان به صورت میانگین طی یک ماه اخیر نیم درصد کمتر شده است.

کارشناس اقتصادی: دولت ها در طول دو دهه اخیر و یا دست کم از زمان احمدی نژاد تاکنون نشان داده اند که نه تنها در مقابله با تورم نتوانسته اند موفقیت های خوبی کسب کنند

مرکز آمار کشورمان همچنین تورم مناطق شهری و روستایی در دی ماه ۱۴۰۳ را نیز منتشر کرده است طبق آمارها نرخ تورم شهری ۲.۹ درصد و تورم روستایی ۳.۱ درصد بوده و در شاخص تورم نقطه به نقطه نیز در شهرها شاهد عدد ۳۱.۹ درصد و در روستاها شاهد عدد ۳۱ درصد هستیم.

تورم غیرخوراکی ها

تورم سالانه دی ماه اعلام شده از سوی مرکز آمار کشورمان در شهرها ۳۲.۴ درصد و در روستاها ۲۹.۵ درصد بوده است تورم شهری در کشورمان نسبت به آذرماه حدود ۰.۲ درصد و تورم روستایی ۰.۹ درصد بیشتر شده است.

تورم سالانه در نرخ اقلام خوراکی طی بازه زمانی دیماه از سوی مرکز آمار ایران ۲۶ درصد و غیرخوراکی ها ۳۵.۱ درصد بوده است که نشان می دهد بیشترین میزان افزایش قیمت در دی ماه سال جاری مرتبط به غیرخوراکی ها بوده است. در زمینه تورم نقطه به نقطه نیز اقلام خوراکی طی دیماه سال جاری ۲۷.۳ درصد و غیرخوراکی ها ۳۴.۱ درصد تورم داشته اند.

هرچند آمارها در مجموع نشان می دهد که تورم در تقریباً بخش اعظمی از استان های کشورمان رو به کاهش است اما این کاهش چشم گیر نبوده و در ضمن باید توجه داشت که در همان هفته اول بهمن ماه شاهد جهش عجیب قیمت ها در اقلامی مانند روغن بودیم که قطعاً تاثیر خود را بر تورم بهمن ماه که قرار است از سوی مرکز آمار ایران منتشر شود، نشان خواهد داد.

اعلام نرخ تورم دی ماه ۱۴۰۳ | سمنان گرانترین استان ایران شد!

سیاست‌های دولتی در قبال مهار تورم

این تورم ها اما چه می گویند؟ یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه مشخصاً سیاست های دولتی در زمینه کنترل تورم نتوانسته آنطور که باید و شاید جواب دهد، گفت: وعده های رئیس جمهور و هیئت دولت در هنگام انتخابات به خوبی عملیاتی نشده است.

سید هادی میرحسینی با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که نرخ تورم در روستاها به مراتب بیشتر از شهرها بوده و این نشان می دهد که دولت غفلت هایی را در روستاها داشته است، تاکید کرد: نیاز است که دولت تیم اقتصادی خود را تقویت کرده و راهکارهای عملی بهتری را در قبال اقتصاد کشورمان اخذ کند تا شاهد کنترل تورم باشیم.

سیاست های دولت پزشکیان در قبال مهار تورم جواب نداده است

وی با بیان اینکه مشخصاً دولت ها در طول دو دهه اخیر و یا دست کم از زمان احمدی نژاد تاکنون نشان داده اند که نه تنها در مقابله با تورم نتوانسته اند موفقیت های خوبی کسب کنند بلکه اقدامات شان تورم زا هم بوده است، افزود: نمونه اخیری که در زمینه روغن شاهد آن هستیم به دلیل خروج یک سرمایه گذار مهم از صنعت خوراکی کشورمان بوده در صورتی که دولت می توانست جلوی وقوع این موضوع را بگیرد.

سیاست‌های دولتی جواب نداده است

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به راحتی یک سرمایه گذار عظیم عرب از صنعت روغن کشورمان کنار رفت، تاکید کرد: دولت در حالی باید برای حفظ شرایط به خصوص در اقلام مورد نیاز اساسی مردم تلاش کند که تفکری متاسفانه در کشورمان وجود دارد که مخالف بازگشایی درها برای ورود سرمایه گذاران و رونق سیاست های اقتصادی است و تا زمانی که اقدامات عاجل و مهمی در این زمینه صورت نگیرد، شاهد موفقیت های چشم گیر نخواهیم بود.

در خاتمه باید گفت بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که سیاست های دولت پزشکیان در قبال مهار تورم جواب نداده و نیاز است که تغییراتی در سیاست های اقتصادی و یا حتی تیم اقتصادی دولت صورت گیرد قدر مسلم اینکه با تداوم شرایط کنونی و همچنین شرایطی که بر بازار ارز و دلار حکم فرما شده، سفره مردم در سراسر کشور طی ماه های آتی کوچک تر نیز خواهد شد.

منبع: tahlilbazaar-322290

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید